Zeer grote brand chemisch bedrijf Amsterdam

22-02-2011 11:56


Amsterdam - In het westelijk havengebied is zojuist een grote brand bij chemisch bedrijf Diergaarde Chemical Storage uitgebroken. Er is sprake van zeer veel rookontwikkeling. Tot in de weide omgeving is de rook te zien.

Getuigen melden dat er zich explosies hebben voorgedaan. Ook zijn er flinke (groene en gele) steekvlammen en grote dikke zwarte rookwolken te zien.

Update 12.15 uur:
Er wordt gemeld dat vanuit Osdorp grote steekvlammen zijn te zien bij het bedrijf. Er liggen volgens een medewerker geen gevaarlijke stoffen in de loods en er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer is met zeer groot materieel uitgerukt. Volgens Risicokaart liggen bij het bedrijf 115.000 kilo gevaarlijke stoffen opgeslagen.

Update 14.00 uur:
De brandweer laat weten dat er twee loodsen in brand staan: een loods waar rubber ligt opgeslagen en een loods met cacao. Rond 13.00 uur is de brand opgeschaald naar GRIP 2. Dat betekent officieel dat het effectgebied groter is dan het incidentgebied en dat de organisatie van het regionale meetplan wordt opgestart.

De brandweer adviseert bewoners van Zaanstreek-Waterland, waar de rookwolk naartoe drijft, ramen en deuren gesloten te houden. Waarschijnlijk vindt er later op de middag crisisoverleg plaats in de Stopera.

In de loods liggen volgens een medewerker van het bedrijf elektrische aparaten. De loods met chemicaliën staat apart en word nat gehouden. Over de oorzaak kan durft de medewerker niets te zeggen, wel meldt hij er op het moment dat de brand uitbrak dakdekkers aan het werk zouden zijn.


Bronnen foto's:
http://yfrog.com/h41blqj
http://twitpic.com/42iw71
http://yfrog.com/h01htgfj
http://7daypic.com/node/95889 (www.terhaakgroup.com)
http://7daypic.com/node/95883 (www.terhaakgroup.com)


9 jaar geleden

Zeer grote brand chemisch bedrijf AmsterdamAdd to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57