Familie boos op politie na overvalserie

25-05-2012 11:57

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/010/familie-boos-op-politie-na-overvalserie/SrZley!...

Capelle aan den IJssel -Een 63-jarige vrouw is twee keer overvallen in Capelle aan den IJssel. De politie staakte beide keren het onderzoek tot frustratie van de familie.

Tot twee keer toe heeft de politie Rotterdam-Rijnmond de 63-jarige Runa uit Capelle aan den IJssel afgewimpeld. De vrouw is op 21 april in haar huis aan de Schermerhoek overvallen en twee weken later deden dezelfde overvallers weer een poging. Beide keren heeft de politie het onderzoek afgesloten zonder gegronde reden. Het bewijsmateriaal lag voor handen; camerabeelden, ooggetuigen en het nummer van een kentekenplaat. “Ik ben mijn vertrouwen in de politie helemaal kwijt”, zegt haar 34-jarige zoon Nabil. De 63-jarige Runa had net boodschappen gedaan, toen zij met haar rollator naar huis liep. In het flatgebouw waar de oude vrouw woont, stonden twee onbekende vrouwen te wachten. “Mijn moeder liep met haar boodschappen langzaam naar de deur”, vertelt Nabil. “Een onbekende vrouw liep op haar af om zogenaamd haar boodschappen naar binnen te dragen.” Op dat moment kwam er nog een vrouw bij. “Mijn moeder dacht dat de vrouwen haar wilden helpen.”Terwijl één van de vrouwen de 63-jarige afleidde, sloop de andere vrouw naar de slaapkamer en nam al haar sieraden en spaargeld mee. “Mijn moeder had niet eens door dat ze overvallen was totdat ze haar slaapkamer inging. Ik heb gelijk de politie gebeld”, vertelt Nabil. In dit telefoongesprek vertelde de politie dat zij de volgende dag aangifte konden doen. “Op 22 april stonden wij netjes bij het politiebureau om aangifte te doen. De Capelse politie beloofde meteen een onderzoek te starten.”Nabil verwachtte een snelle aanhouding aangezien er camera’s in het gebouw hangen. “De politie klopte pas vijf dagen later aan bij de huismeester voor de camerabeelden. Toen ik de politie belde over de stand van zaken, zeiden ze dat er die dag een storing was.” Volgens de huismeester een leugen. De politie was te laat met het opvragen van de beelden. Het onderzoek werd gestaakt.

“Ik was verbijsterd en machteloos. Hoe kon de politie dit zomaar laten gebeuren”, zegt Nabil. Drie weken later stonden de twee vrouwen opnieuw voor de deur. Dit keer was de 34-jarige zelf in het huis aanwezig. “Mijn moeder herkende het tweetal meteen.” Nabil deed open en belde tegelijkertijd de politie. “Ik heb ze gesmeekt om te komen, maar dat deed de politie niet. Ik moest de vrouwen laten gaan.” Hulpeloos belt hij naar zijn zus. “Zij dacht dat de vrouwen terug waren om mijn moeder te vermoorden.” In blinde paniek belt ook zij de politie op. Drie kwartier later stonden twee politieagenten voor de deur. “Een paar dagen daarna belde de politie om te vertellen dat de zaak wederom werd gesloten. Ik heb geen idee waarom”, meent Nabil. “Ik ben ten einde raad.”8 jaar geleden

Familie boos op politie na overvalserieAdd to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57