Oud-directeur Gelredome Jasper van A. 12 jaar de cel in

05-07-2012 12:37

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/oud-directeur-gelredome-jasper-van-a-12-jaar...

Arnhem -



De 47-jarige ex-directeur van het Arnhemse stadion Gelredome is veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moord op zijn vrouw.

De 47-jarige ex-directeur van het Arnhemse stadion Gelredome is veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moord op zijn vrouw. De rechtbank in Arnhem acht bewezen dat hij zijn vrouw eerst met een honkbalknuppel heeft geslagen en vervolgens een kussen op haar gezicht heeft gedrukt. Het OM had vijftien jaar geƫist voor deze moord. Jasper van A. belde eind november de politie en vertelde dat hij zijn vrouw had gedood. De politie trof kort daarna in de woning van het echtpaar in Arnhem-Zuid het slachtoffer zwaargewond aan. De 45-jarige vrouw van de oud-directeur overleed een dag later in een ziekenhuis. De rechter vindt dat sprake is van voorbedachten rade. Jasper van A. had verschillende momenten waarop hij zich had kunnen bedenken. Hij verklaarde dat hij voor het uitdelen van de eerste klap een tijdlang piekerend op de rand van het bed had gezeten. Daarvoor had hij een uur in de slaapkamer nagedacht. Volgens het Openbaar Ministerie had hij zich andermaal kunnen bezinnen toen hij na het aftuigen van zijn vrouw zijn kinderen naar de buren bracht.



Uit rapportages van deskundigen blijkt niet dat sprake was van een stoornis bij de verdachte ten tijde van de moord. Dat zou ook blijken uit het 'kalme, zakelijke en ogenschijnlijk onbewogen' gesprek dat hij met de meldkamer voerde. Justitie had aangevoerd dat hij dus volledig toerekeningsvatbaar is.



11 jaar geleden

Oud-directeur Gelredome Jasper van A. 12 jaar de cel in



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57