Politie Noordwijk krijgt tijdelijk twitterverbod

20-08-2012 16:12

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/politie-noordwijk-krijgt-tijdelijk-twitterve...

Noordwijk -



Aanleiding is tweet van politie: "Kijktip voor alle losers die zich gisteravond in #Noordwijk tegen hulpverleners keerden. Dit zullen we nooit pikken."

Agenten in Noordwijk mochten afgelopen weekend geen berichten meer versturen via twitter en facebook, dat heeft burgemeester Jan Pieter Lokker maandag bekend gemaakt. De burgervader reageert daarmee op een tweet van de directeur communicatie van het politiekorps Hollands-Midden naar aanleiding van een incident in het uitgaansgebied van Noordwijk.



Op de Grent in Noordwijk ontstond vorige week zaterdagnacht een grimmige situatie nadat een bromfietser tegen een voetganger was gebotst en het ambulancepersoneel werd gehinderd door het uitgaanspubliek. Ongeveer honderd omstanders blokkeerden de weg en gooiden onder meer flessen naar de agenten. Met politiehonden en wapenstokken werden de omstanders uiteindelijk naar achteren gedreven.



De burgemeester was vooral niet te spreken over het bericht van de directeur communicatie van het politiekorps Hollands-Midden, Dick van Gooswilligen. Die twitterde vorige week zondag: "Kijktip voor alle losers die zich gisteravond in #Noordwijk tegen hulpverleners keerden. Dit zullen we nooit pikken." Een link leidde vervolgens naar de film Doodslag, waarin een ambulancebroeder veelvuldig wordt gehinderd in zijn werk en uiteindelijk een omstander doodslaat.



Volgens een woordvoerder van de gemeente wilde de burgemeester met het verbod voorkomen dat de sfeer die was ontstaan na enkele 'onhandige en ongelukkige' tweets van de politie zou verslechteren. "Deze gooiden alleen olie op het vuur en waren schadelijk voor de reputatie van onze gemeente en de politie. Een weekeinde niet actief op de sociale media zouden de verhoudingen moeten normaliseren."



11 jaar geleden

Politie Noordwijk krijgt tijdelijk twitterverbod



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57