Luchtvaart incident Langevelderslag Noordwijk

16-09-2009 20:06

Reportage 1 http://112hm.nl/web/2009/09/15/luchtvaart-incident-langevelderslag-noordwijk/

Noordwijk - Een klein type luchtvaartuig (Yak 52) heeft motorproblemen gekregen. Daarom werden eerst de Zandvoorste brandweer en de bemanning van de Anna Poulisse (reddingvaartuig van de KNRM, station Zandvoort) om 15:35 uur gealarmeerd. De brandweer waarschijnlijk als voorzorgsmaatregel, omdat deze onder prio 2 werden opgeroepen. Ook de ambulance 12-145 van de post Haarlem mocht komen, maar dan met spoed.

Om 15:40 uur werden de korpsen uit Hollands-Midden gealarmeerd. De gealarmeerde korpsen zijn: Noordwijk, Noordwijkerhout en Lisse. Daarbij zijn ook de Commandant van Dienst, de Hoofd Officier van Dienst West en de Officier van Dienst Bollenstreek. Deze gingen in totaal met zeven voertuigen ter plaatse. Ook zijn er nog twee ambulances van post Katwijk opgeroepen om naar het zweefvliegveld Langevelderslag te gaan.

Op het zweefvliegveld heeft een klein éénmotorig vliegtuig een geslaagde (nood)landing gemaakt. Het vliegtuig afkomstig uit Engeland was op reis naar Lelystad. De twee inzittenden raakten niet gewond. De brandweerkorpsen zijn alle ter plaatse gekomen, doch hoefden geen assistentie te verlenen. Ook de ambulances konden na enige tijd terugkeren.
 


(Bron: 112 Hollands Midden)

14 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57