Dna-onderzoek laatste kans in zaak Vaatstra

06-09-2012 13:57

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/dna-onderzoek-laatste-kans-in-zaak-vaatstra/...

Veenklooster -



Vader Marianne Vaatstra: "Geef je dna, hier heb ik jaren op gewacht"

Het grootschalige dna-onderzoek dat wordt gestart in een poging de moordenaar van Marianne Vaatstra te vinden is de laatste kans om de zaak op te lossen. Dat heeft officier van justitie Annette Bronsvoort gezegd tijdens een persconferentie over de details van het onderzoek. "Dit is onze laatste kans, deze moeten we benutten."



In totaal krijgen 8080 mannen in een straal van vijf kilometer rond de vindplaats van het lichaam van Vaatstra in 1999 een uitnodiging om hun dna af te staan. Het gaat om mannen die op 1 mei 1999 in de leeftijd van 16 tot en met 60 jaar waren.



Ook de vader van de in 1999 vermoorde Marianne Vaatstra roept alle mannen in Noord-Friesland op om mee te doen aan het dna-onderzoek om de moordenaar te vinden. Na de persconferentie in Friesland waarop bekend werd gemaakt dat er een grootscheeps dna-onderzoek komt, zei Bauke Vaatstra dat hij hier jaren op heeft gewacht.



De mannen mogen vrijwillig meedoen. Hun dna wordt alleen gebruikt voor deze zaak en niet voor andere onderzoeken. Na afloop van het onderzoek worden het dna-materiaal en de profielen van de deelnemers vernietigd.



11 jaar geleden

Dna-onderzoek laatste kans in zaak Vaatstra



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57