Moord in zorginstelling: 16 jaar cel

16-10-2012 09:52

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/moord-in-zorginstelling-16-jaar-cel/SrZljp!V...

Arnhem -



Een 21-jarige man zonder vaste woonplaats is veroordeeld tot 16 jaar cel voor de moord op zijn 20-jarige vriendin. Dit gebeurde in de woonzorginstelling waar zijn woonde in Rheden. De Kosovaarse vluchtelinge lag 28 augustus 2011 dood in haar appartement onder een deken, met doorgesneden hals en een mes in haar rug. Het slachtoffer verbrak een dag eerder de relatie met de 21-jarige man. De straf is zoals de aanklager had geëist.



De dader belde zelf de begeleiding van de wooninstelling met de vraag even bij zijn vriendin te gaan kijken omdat hij ‘een voorgevoel had’. De man - een uitgeprocedeerde Irakees - biechtte de nacht daarvoor gedetailleerd aan vrienden op hoe hij de vrouw vermoordde.



Naast het slachtoffer werden handschoenen gevonden met bloed van beiden, die afkomstig kunnen zijn van de Arnhemse snackbar waar de Irakees werkte. De man vertelde de politie dat zijn vriendin hem betichtte van vreemdgaan en hem aanviel. Bij het afpakken van het mes zou hij haar geraakt hebben. De man heeft niet meegewerkt aan onderzoek naar eventuele stoornissen en is daarom als volledig toerekeningsvatbaar beschouwd.



11 jaar geleden

Moord in zorginstelling: 16 jaar cel



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57