IJzel zorgt voor tientallen kilometers file en vele ongelukken in het Noorden

14-12-2012 10:27

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/ijzel-zorgt-voor-tientallen-kilometers-file-...

Heerenveen -



Lichte regen en sneeuwval gevolgd door ijzel hebben vrijdagmorgen tijdens de spits in de noordelijke provincies geleid tot enkele tientallen botsingen en kilometerslange files. De Meldkamer Noord-Nederland meldde rond 8 uur dat het "aanrijdingen regent". Het was vooral raak op de A32 van Heerenveen naar Leeuwarden en op de A37 van Hoogeveen naar Emmen. Het KNMI gaf code oranje af voor Groningen, Drenthe en Friesland, een waarschuwing voor extreem weer. Bij de ongelukken vielen voor zover bekend vier lichtgewonden. In de meeste gevallen bleef het bij blikschade. De politie adviseerde mensen om niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk was of hun reis uit te stellen.



De snelwegen A32 en A37 veranderden tijdens de ochtendspits in een ijsbaan. Auto's botsten op elkaar of gleden van de weg af. Het verkeer stond lange tijd muurvast of er kon slechts stapvoets worden gereden. De ANWB meldde op beide snelwegen files met dubbele cijfers, tot een lengte van bijna 20 kilometer. Om erger te voorkomen besloot Rijkswaterstaat om te gaan 'blokrijden': auto's met zwaailichten reden langzaam over de snelwegen om automobilisten te dwingen hun snelheid te matigen.



Ook op de provinciale en binnenwegen kon het verraderlijk glad zijn, zoals op de N34, de hoofdweg van Emmen naar Groningen. Ook daar gleden meerdere auto's van de weg. Later in de ochtend werd de situatie beter, maar plaatselijk bleef het glibberen. Rond 10 uur waren de files in het Noorden opgelost. Rijkswaterstaat en de provincies blijven voorlopig strooien.



Actuele verkeersinformatie voor heel Nederland vind je hier!



11 jaar geleden

IJzel zorgt voor tientallen kilometers file en vele ongelukken in het Noorden



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57