Raard is in shock na zwaar ongeval

01-01-2013 17:22

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/raard-is-in-shock-na-zwaar-ongeval/SrZmaa!nk...

Leeuwarden -



Slagveld. Bewoners van Friese gemeenschap nabij Dokkum zoeken steun bij elkaar na ongeluk waarbij 17 gewonden vielen. Een 42-jarige vrouw reed met haar auto in op de menigte.

Een slagveld. Zo omschreef een bewoner van Raard gisteren de ravage die ontstond nadat een 42-jarige vrouw op een menigte was ingereden. De vrouw werd waarschijnlijk verblind door het licht van een vreugdevuur. Bij het ongeval vielen 17 gewonden van wie drie zwaargewond. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel. De bewoners stonden bijeen bij het vreugdevuur toen de vrouw met haar twee kinderen in de auto op de groep inreed. Ze is door de politie meegenomen voor verhoor.



“Ik hoorde iemand ‘auto, auto’ roepen, maar toen was het eigenlijk al te laat. Daarna raakte ik buiten westen. Toen ik bij kwam lagen er allemaal gewonden op straat”, zegt bewoner Thom Feddema tegen Omrop Fryslân. Raard is een klein dorp bij Dokkum. De impact is dan ook groot. “Maar hoe groot de tragedie ook is in het dorp, het blijft een ongeluk”, stelt Feddema.



De gewonden zijn met ambulances naar ziekenhuizen in Dokkum, Leeuwarden, Drachten en Groningen gebracht. Onder hen bevindt zich ook een kind.



Twee traumahelikopters werden ingeschakeld voor het vervoer van enkele zwaargewonden. Ook werden er speciale medische eenheden uit Groningen en Amsterdam opgeroepen die ter plekke operaties konden uitvoeren. Dat bleek niet nodig.



De politie had slachtofferhulp ingeschakeld om daar hulp te bieden. Burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel bezocht later in de nacht het dorp van zo'n 200 inwoners. "Het nieuwe jaar is op een afschuwelijke manier begonnen.' Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk." De 42-jarige vrouw is zwaar aangeslagen door het ongeluk.



De bewoners van Raard zijn ook zeer aangedaan. Nieuwjaarsdag om 12.00 uur kwamen dorpsbewoners, vertegenwoordigers van schoolbestuur, dorpsbelang, politie, gemeente, slachtofferhulp en de kerk bijeen. “Dit is een moment waarop je elkaar moet opzoeken”, stelde burgemeester Waanders. Ze prees de hulpdiensten voor hun adequate optreden.

"De bijeenkomst in het dorp was druk bezocht en inwoners vinden veel steun bij elkaar. Emoties werden gedeeld, maar er waren ook momenten van stilte", stelt een woordvoerder van de gemeente.



11 jaar geleden

Raard is in shock na zwaar ongeval



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57