Man zwaargewond door beet van eigen cobra

25-01-2013 08:42

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/man-zwaargewond-door-beet-van-eigen-cobra/Sr...

Mastenbroek -Slangenman Richard Mastenbroek (35) is zwaargewond geraakt nadat hij werd gebeten door zijn eigen King Cobra.

Slangenman Richard Mastenbroek (35) uit Ridderkerk is donderdagochtend met een spoedtransport naar het Rotterdamse Havenziekenhuis gebracht nadat hij werd gebeten door zijn eigen King Cobra. Mastenbroek werd in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis opgenomen.De politie kreeg donderdagochtend de melding dat de man door een slang was gebeten in zijn woning aan de Meester Troelstrastraat in Ridderkerk. Toen de agenten bij de woning aankwamen, troffen ze de man buiten bewustzijn aan. Een 20-jarige buurjongen wist te vertellen dat de man al wel het Havenziekenhuis had gebeld om hen tegengif te laten maken.“De komende 24 uur zijn cruciaal, de kans is aanwezig dat de beet fataal blijkt”, zegt bioloog en slangendeskundige Freek Vonk van onderzoeksinstituut Naturalis. Volgens hem injecteren slangen meestal geen gif als ze mensen bijten. “De beten zijn vaak droog, zoals dat heet. Een slang heeft maar een beperkte hoeveelheid gif, dat willen ze niet aan mensen verspillen omdat ze ons niet als voedsel zien.”

Bij een slangenbeet is het volgens Vonk belangrijk om zo snel mogelijk een bandage aan te leggen, zodat het gif niet in de bloedbaan terecht komt. Het Havenziekenhuis liet weten dat er vaker mensen in het ziekenhuis belanden na te zijn gebeten door hun eigen slang.8 jaar geleden

Man zwaargewond door beet van eigen cobraAdd to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57