Vluchtende bestuurder na dodelijk ongeval opgepakt

06-11-2007 00:06

Reportage 1 http://www.kilroynews.net/special/2007-10/20071020-1.htm
Reportage 2 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b346d526e773d3d&playzideo=6c4...
Reportage 3 http://www.hartvannederland.nl/item/1633/Automobilist_rijdt_door_na_dodelijk_...

Hasselt - De eigenaar van de witte Peugeot 405 Break die zaterdag 20 oktober betrokken was bij een dodelijk verkeersongeval in Hasselt heeft zich donderdagavond 25 oktober gemeld bij het hoofdbureau van politie in Zwolle. De 63-jarige man is daarop aangehouden en in verzekering gesteld. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, maar verbleef vaak in Zwolle, zo is nu bekend.

Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of hij zaterdag 20 oktober de bestuurder van de auto met caravan was die doorreed na een aanrijding te hebben veroorzaakt op de Werkerlaan. Daarbij kwam een 21-jarige motorrijder uit Wanneperveen om het leven. De caravan werd al snel teruggevonden in de omgeving van Hasselt. Afgelopen maandag werd de Peugeot veiliggesteld voor technisch onderzoek. Hieruit bleek dat zowel de caravan als de auto met zekerheid betrokken waren geweest bij de aanrijding.

De politie heeft afgelopen maandag rond 11.50 uur op de Willemskade in Zwolle de betreffende witte Peugeot 405 Break in beslag genomen.

Hieronder een persbericht dat kort na het ongeval van zaterdag 20 oktober werd vrijgegeven:

In het kader van het onderzoek naar het ongeval op de Werkerlaan zaterdagmiddag 20 oktober is de politie op zoek naar de bestuurder van een witte Peugeot 405 Break. Camerabeelden tonen aan dat de caravan getrokken werd door dit type auto. De bestuurder van deze auto met caravan is mogelijk betrokken bij het ongeval, waarbij een 21-jarige motorrijder uit Wanneperveen om het leven kwam.


De bestuurder is op de Werkerlaan linksaf geslagen en via het bedrijventerrein richting Zwolsedijk gereden. Bij het afslaan heeft hij naar alle waarschijnlijkheid de motorrijder geraakt en is doorgereden.


Het bedrijventerrein in Hasselt is eveneens beveiligd met camera’s. Beelden geven aan dat de bestuurder met veel snelheid over het bedrijventerrein richting Zwolsedijk is gereden. Ook is bekend dat deze bestuurder op de Zwolsedijk een band van zijn auto heeft verwisseld. De caravan was toen al verdwenen. De auto moet vrij veel lawaai hebben geproduceerd. De politie doet een beroep op mensen die dit hebben opgemerkt. Zij worden verzocht zich te melden bij het politieteam Horst en Waterland via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via telefoon 0800-7000.


De politie is verder op zoek naar een bestuurder van een blauwe bestelbus, vermoedelijk een Mercedes, die zaterdagmiddag even na twaalf uur op de Werkerlaan reed. Deze bestuurder kwam uit de richting van Zwolle en is bij het kruispunt waar het ongeval plaatsvond rechtsaf geslagen, de Hanzeweg op en ging vervolgens linksaf richting Hasselt/Genemuiden. Deze bestuurder moet volgens de beelden getuige zijn geweest van het ongeval.


 

14 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57