Schoorsteenbrand veroorzaakt veel schade

29-12-2007 18:34

Reportage 1 http://www.112achterhoek-nieuws.nl/uitrukken.php?id=2192

Ruurlo - Een verbouwde boerderij aan de Formerhoekweg in Ruurlo is vrijdag 21 december door brand voorlopig onbewoonbaar geworden. Er zijn geen mensen gewond geraakt. De bewoners zullen de feestdagen elders moeten doorbrengen.

De brandweer kreeg even voor half negen een melding dat er in de woning een schoorsteenbrand woedde. De hitte in de schoorsteen werd zo groot dat het dak vlam vatte. In korte tijd breidde de brand zich uit naar de zolderverdieping. De brandweer had in eerste instantie, vanwege de hevige rookontwikkeling, grote moeite om de brand onder controle te krijgen. Met behulp van een hoogwerker van het korps uit Zutphen werd de brand bestreden. Daarnaast kreeg de brandweer Ruurlo assistentie van het korps uit Hengelo.

Door de brand is een groot gat in het dak ontstaan. De zolder brandde volledig uit. In de rest van de woning is de schade groot, daarbij gaat het voornamelijk om waterschade. Stichting Slavage is ingeschakeld voor de schade afhandeling. De bewoners worden voorlopig elders ondergebracht. De feestdagen zullen zij niet snel vergeten.

16 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57