Woning Ruurlo onbewoonbaar na blikseminslag

09-06-2009 23:30

Reportage 1 http://www.ijsselnieuws.nl/index.php?option=com_content&view=article&...

Ruurlo - De brandweer van Ruurlo kreeg vanmiddag aan het eind van de middag rond tien voor half zes een melding binnen van een woningbrand aan de Beatrixlaan in Ruurlo.

Eenmaal ter plaatse bleek dat de woning niet in brand stond, maar dat deze was getroffen door een blikseminslag. Ter assistentie werd de hoogwerker van brandweer Zutphen nog opgeroepen, maar deze bleek niet nodig en werd geannuleerd.
In de woning was sprake van hevige rookontwikkeling. Enkele stopcontacten en lampen zijn door de inslag van de wand 'geknald'. De brandweer van Ruurlo heeft de kapotte dakpannen geruimd en dakpannen die door de druk van de inslag van de plaats waren geraakt, weer goed gelegd. Bij de blikseminslag zijn geen gewonden gevallen, wel is door de inslag de electriciteitsvoorziening in de woning geheel vernield. Hierdoor is de woning onbewoonbaar en zijn de inwonenden zolang elders ondergebracht.
Ook omwonenden hebben last van inductieschade; enkele electrische apparaten zoals tv, telefoon en wasmachine, werken niet meer. (bericht van: IJsselnieuws)

13 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57