Frontale aanrijding met 2 zwaargewonden

29-12-2007 18:38

Reportage 1 http://www.112ijsselstreek.nl/12182007_FB_ongeval_zutp.htm

Empe - Bij een frontale aanrijding op de N345 tussen Zutphen en Voorst zijn dinsdag 18 december een man en een vrouw uit Zutphen zwaar gewond geraakt. De politie zoekt getuigen van de aanrijding.

Het ongeluk werd omstreeks 12.20 uur via 112 gemeld en vond plaats op de Weg naar Voorst N345 tussen de bocht van Empe en de wijk de Hoven in Zutphen.

Volgens de politie kwam een 44-jarige Zutphense automobiliste uit de richting Apeldoorn en is door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Op dat moment naderde uit de richting Zutphen een 66-jarige plaatsgenoot met zijn bestelauto.

Bij de aanrijding die volgde, raakten beide bestuurders zwaar gewond. Een passerende arts verleende eerste hulp en diverse passanten hebben in afwachting van de hulpverleningsdiensten de slachtoffers bijgestaan. Beide slachtoffers raakte bekneld in hun voertuigen. Hulpdiensten rukten met groot materieel uit. Voor de hulpverlening werd ook de traumahelikopter ingezet.

De bestuurder van de bestelauto kon vrij snel worden bevrijd. Echter duurde het een behoorlijke tijd voordat de man was gestabiliseerd. De man is vervolgens met spoed per ambulance, onder begeleiding van de trauma-arts van de traumahelikopter, naar het Apeldoornse ziekenhuis vervoerd.

De vrouw moest door de brandweer uit haar auto worden geknipt en na te zijn gestabiliseerd is zij met spoed per ambulance naar het Zutphense ziekenhuis vervoerd.

De rijbaan is tot 15.40 uur afgezet geweest in verband met de hulpverlening, het onderzoek door de verkeersongevallendienst en het weg takelen van beide wrakken.

10 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57