Rookmelder redt leven jongetje bij brand in Empe

08-11-2008 09:34

Reportage 1 http://gelrenieuws.nl/2008/11/rookmelder-redt-leven-jongetje.html

Empe - In een boerderijwoning aan de Plagweg in Empe heeft vrijdagavond een uitslaande brand gewoed. Dankzij het alarm van een rookmelder werd de brand ontdekt en kon een jongetje van 15-maanden oud op tijd door zijn ouders in veiligheid worden gebracht.

De brand ontstond even na 23 uur op de bovenverdieping van de boerderij. Dankzij het alarm van een rookmelder werden de bewoners, die op dat moment in de woonkamer waren, gewaarschuwd. De bewoners konden hun 15-maanden oude zoon die boven lag te slapen op tijd in veiligheid brengen. Voor de zekerheid werd een ambulance opgeroepen, omdat de bewoonster en haar zoontje mogelijk te veel rook hadden ingeademd. Beiden werden onderzocht en bleken ongedeerd.

Volgens Officier van Dienst van de brandweer Johan Veldman heeft de brand zich in korte tijd ontwikkeld tot een uitslaande brand. Door de inzet van de brandweer uit Voorst, Klarenbeek en een hoogwerker uit Zutphen hadden we de brand redelijk snel onder controle.” Volgens Veldman is de brand ontstaan in de houten bekisting van de schoorsteenpijp op een van de slaapkamers. Het is niet de eerste keer dat Veldman een brand op dergelijke wijze heeft zien ontstaan. ,,Het hout van de bekisting wordt in de loop der tijd droog en licht ontvlambaar dat het op een gegeven moment als de kachel aan is in brand kan vliegen.” Hij raad dan ook sterk af om schoorsteenpijpen niet met hout te betimmeren.

De schade aan de woning is groot. De bovenverdieping heeft flinke brand- en rookschade. Daarnaast is er een gat in het dak gebrand. Stichting Salvage is ingeschakeld. De bewoners zijn tijdelijk elders ondergebracht.(bron: GelreNieuws)

10 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57