Agenten en branweerpersoneel lastig gevallen tijdens werk

01-01-2008 14:30

Reportage 1 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b3461556f413d3d&playzideo=6c5...

Akkrum - In vier plaatsen in Friesland maakten omstanders het werk van de hulpdiensten zeer lastig. Agenten en brandweermensen werden gehinderd bij hun werk. De politie moest dan ook ingrijpen. Hieronder een opsomming:

Akkrum: politie houdt verdachte aan voor hinderen hulpdiensten
De politie heeft oudejaarsnacht op It Achterom een 21-jarige inwoner van Akkrum aangehouden. De man gooide met zwaar vuurwerk naar medewerkers van de brandweer en de politie. De verdachte maakte deel uit van een groep van zo’n dertig jongeren. De groep had een grote vuurstapel met daarin kerstbomen en pallets nabij een supermarkt in brand gestoken. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De groep hinderde vervolgens de medewerkers van de brandweer. Ook na de komst van de politie bleven de jongeren hinderlijk aanwezig en werd er verschillende malen met (zwaar) vuurwerk en lege flessen naar de medewerkers van de hulpdiensten gegooid. De agenten moesten een linie vormen om zo de menigte op afstand te houden. De 21-jarige werd hierbij aangehouden omdat agenten hadden gezien dat de man twee keer met zwaar vuurwerk had gegooid. Nadat de brand was geblust en de rommel was opgeruimd keerde de rust in Akkrum weer. Zie video hieronder

Marrum: omstanders hinderden hulpdiensten
De politie heeft in de oudejaarsnacht in Marrum moeten ingrijpen omdat omstanders de hulpdiensten hinderden. Op de Langebuorren stond een auto in de brand. Door de warmte smolten de kozijnen van de omliggende woningen. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. Ruim 100 omstanders probeerden dit voorkomen en bekogelden de medewerkers van de brandweer en de politie met vuurwerk. Een aantal omstanders probeerden zelfs knopen in de brandweerslangen te leggen. Nadat er verschillende politie-eenheden in Marrum waren gearriveerd keerde de rust snel terug. De politie stelt een nader onderzoek in naar de autobrand en het hinderen van de hulpdiensten.

Stiens: twee agressieve groepen door politie gescheiden
De politie zag dinsdag omstreeks 04.00 uur dat twee groepen jongeren zich agressief jegens elkaar gedroegen op de Langebuorren. Aanleiding was dat een lid van de ene groep, een 18-jarige inwoner van Vrouwenparochie, was mishandeld door een lid van de andere groep. De politie kon de gemoederen enigszins tot bedaren brengen. Toen de agressie weer oplaaide heeft de politie een linie gevormd. Hierop keerde de rust weer.

Surhuisterveen: politie bekogeld met vuurwerk en flessen
In de Nieuwjaarsochtend werden aan de Kolk enkele ramen vernield van een aantal winkels. Toen de agenten polshoogte wilden nemen werden ze bekogeld door zwaar vuurwerk en bierflesjes. Door de zware mist kon niet goed worden gezien wie wat had gedaan. Om de zaak niet verder te laten escaleren verlieten de agenten het centrum van Surhuisterveen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

16 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57