Drie voetgangers te water door dichte mist in Leeuwarden

01-01-2008 13:55


Leeuwarden - De politie heeft in de vroege nieuwjaarsochtend samen met de brandweer van Leeuwarden naar drenkelingen gezocht in de Potmarge. Omstreeks 02.15 uur belde een bewoonster van de Romkeslaan naar de Meldkamer Fryslân. De vrouw hoorde eerst watergespartel in de omgeving van de Potmarge, direct gevolgd door hulpgeroep. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar de zoekactie werd ernstig belemmerd door de zeer dichte mist. De brandweer zocht onder andere met behulp van een warmtecamera het gebied af.

Kort hierna kregen de agenten een melding dat er twee drenkelingen, een 17-jarige vrouw uit Leeuwarden en een 20-jarige man uit Amsterdam, waren opgevangen door bewoners van een woning aan de Romkeslaan.

De brandweer vond nog een derde drenkeling in het water onder de brug bij het Beursplein. Deze 35-jarige man uit Dronten werd uit het water gehaald en met letsel aan zijn been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Vermoedelijk zijn de drie door de zeer dichte mist gedesoriënteerd geraakt en daardoor in het water terechtgekomen.

16 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57