Zeer grote brand in Limburgs Schutterijmuseum in Steyl

10-04-2008 12:51

Reportage 1 http://www.112venlo.nl/content/view/115/26/

Steyl - Op donderdagochtend heeft er een uitslaande brand gewoed in het gebouw van het Limburgs Schutterijmuseum in Steyl. Bovenverdieping en zolderverdieping zijn uitgebrand. In totaal zes brandweerkorpsen uit de regio zijn ingezet bij de bestrijding van de brand.

Het schutterijmuseum maakt onderdeel uit van een groter gebouwencomplex. Uit voorzorg zijn in totaal 23 bewoners, waaronder 15 kloosterlingen, die gehuisvest waren in een ander gedeelte van dit complex, geƫvacueerd. De brand werd gemeld rond 5.15 uur. Om 8.00 uur kon het sein brand meester gegeven worden.

Het is nog onduidelijk welke gevolgen de brand heeft gehad voor de collectie van het Schutterijmuseum. Eveneens kan nog geen duidelijkheid gegeven worden over oorzaak en schade.

Een 25-jarige man uit Steyl is donderdagmorgen omstreeks 08:00 uur aangehouden op verdenking van brandstichting. Omstreeks 05:00 uur kreeg de politie een melding dat op de Veerweg het missie- en schutterijmuseum in brand stond. Ter plaatse hadden enkele getuigen een man bij de brand zien weglopen. Aan de hand van een signalement kon de man later worden aangehouden. Hij zit in afwachting van verder onderzoek vast. De brandweer is reeds bezig de brand te blussen.

14 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57