Brand op asielzoekerscentrum Dokkum

29-05-2008 13:26

Reportage 1 http://www.112fryslan.nl/zomplog/?content=detail&id=2640
Reportage 2 http://www.radionof.nl/?page=1&id=5476
Reportage 3 http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/21409/Woning_AZC_Dokkum_totaal_uitgebrand.html

Dokkum - In een unit van het asielzoekerscentrum Dokkum heeft donderdagmorgen omstreek 09.15 uur een flinke brand gewoed. Een woning in de unit (D45) brandde volledige uit, de andere woningen liepen rook en waterschade op. De brand werd om even net na kwart over negen ontdekt.

Politie, twee ambulances en de brandweer van Dokkum en Damwoude kwamen ter plaatse. De brandweer moest een actie om vanuit binnen de brand te bedwingen staken waarna vanaf de buitenkant de brand te lijf werd gegaan.

Ondertussen waren alle bewoners van diverse blokken geƫvacueerd door de bedrijfshulpverleners van het AZC. De brandweer had de brand, die uitbrak op de tweede etage snel onder controle. Heel even sloegen de vlammen uit de ramen en het dak. Rond 10.00 uur was de brand onder controle. Niemand raakte gewond bij de brand. De brand is waarschijnlijk ontstaan in een frituurpan. Burgemeester Ton Baas liet zich ook zien op het terrein om zich te laten informeren over de brand en de gevolgen daarvan. Het asielzoekerscentrum van Dokkum is voor tweederde bezet. De circa 30 bewoners van het afgebrande blok kunnen daarom elders worden gehhuisvest. Per 1 maart 2009 wordt het AZC gesloten.(bron: Radio Noordoost Friesland)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57