Brand verwoest oude boerderij in Olburgen

28-09-2008 10:28

Reportage 1 http://s01.dricom.nl/~nie112/index.php

Olburgen - Een grote vrijstaande woning aan de rand van Olburgen is vrijdagavond geheel uitgebrand. De brand brak door onbekende oorzaak rond half zeven uit. Een uur later was er van de woning alleen nog puin over. Er zijn geen gewonden. Het gezin dat er woonde, is elders opgevangen.

Volgens officier van dienst van de brandweer Johan Veldman is het erg snel gegaan, doordat de woning een rieten kap had. "Bij dit type rieten kap wordt bij brand van binnenuit lucht aangezogen, dan is er geen houden meer aan."

De brandweergroepen uit Zutphen, Steenderen, Vorden en Doesburg werkten met man en macht om het vuur onder controle te krijgen. De grote schuur naast de woning bleef daardoor gespaard. "Het leek er even op dat we de schuur niet zouden kunnen redden doordat we niet snel genoeg water konden aanvoeren", aldus Veldman. "Maar uiteindelijk is dat goed gekomen."

De brandweer haalde water uit een brandkraan, een geboorde put en uit de IJssel. Het rivierwater werd met een speciale wagen naar de rand van Olburgen getransporteerd. Een hoogwerker werd ingezet om het vuur van bovenaf te bestrijden.

De woning stond voor 1,4 miljoen euro te koop. Volgens de eigenaar is er dertien jaar aan de restauratie gewerkt. "Er stond hier al sinds 1300 een boerderij", aldus de bewoner. "Toen we het dertien jaar geleden kochten, was het een bouwval. We hebben het helemaal in oude stijl hersteld." (bron: De Gelderlander)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57