Grote brand Bataviawerf in Lelystad

24-10-2008 16:11


Lelystad - De bataviawerf in Lelystad is gisteravond getroffen door een grote brand. In de zeilmakerij ontstond door onbekende oorzaak brand. Hierbij explodeerden vijf gasflessen en ging veel hout in vlammen op. De brandweer voorkwam dat het vuur oversloeg naar de in aanbouw zijnde replica van het oorlogsschip De 7 Provinciën. Ook bleef outletcentre Batavia Stad voor het grootste deel gespaard.

Rond 22.00 uur gisteravond kwam bij Brandweer Lelystad de melding van de brand op de bataviawerf binnen. Om de uitslaande brand in de zeilmakerij te bestrijden rukte de brandweer in totaal met zo’n 75 mensen uit. De brandweer slaagde erin om het vuur bij De 7 Provinciën weg te houden. Daarnaast werd geprobeerd om het vuur niet te laten overslaan naar Batavia Stad. Hoewel dit grotendeels lukte hebben enkele winkels toch te lijden gehad onder de brand. Rond half vier vannacht gaf de brandweer het sein brand meester. De brandweer heeft de hele nacht nabluswerkzaamheden verricht. Er vielen geen slachtoffers. De zeilmakerij brandde volledig uit.

Omdat er in de dakplaten asbest zat zijn er bij de brand in de zeilmakerij asbestdeeltjes vrij gekomen. Op de werf en in het nieuwe deel van Batavia Stad werden asbestdeeltjes aangetroffen. In het oude deel van Batavia Stad werd geen asbest gevonden. Een team van specialisten ruimt de asbestdeeltjes vandaag op. De rest van Batavia Stad wordt uit voorzorg schoongespoten (bron: Flevocourant)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57