Marktkraam rijdt door na ongeval Gerkesklooster

02-11-2008 15:40

Reportage 1 http://www.radionof.nl/?page=1&id=6324
Reportage 2 http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/22912/Onbekende_rijdt_door_na_aanrijding.html

Gerkesklooster - Zondagmorgen reed rond 9.40 uur een 25-jarige automobiliste uit Grootegast over de rotonde bij Gerkesklooster om de Izermieden op te rijden. Net na de rotonde kreeg ze de schrik van haar leven. In een flauwe bocht was een tegemoet komende auto, welke een witte marktkraam voorttrok begonnen te scharen. De nog rijdende marktkraam kwam daardoor haaks van zijn trekkend voertuig en versperde daardoor de gehele andere weghelft. De automobiliste kon dit niet ontwijken en botste vol op de marktkraam. Door de kracht van de aanrijding kwam de aanhanger weer recht achter de auto.

De marktkraam ging na het ongeval er snel vandoor, ondanks dat de chauffeur de aanrijding moet hebben opgemerkt. Via de rotonde ging die de Trekweg op richting Kollum. De politie was snel ter plaatse en heeft een zoekslag gedaan in de regio. Hoogst waarschijnlijk is de marktkraam vanaf de Trekweg, via de N355 richting Groningen gereden. Voor de automobiliste kwam een ambulance ter plaatse, maar de verwondingen van haar en de bijrijder bleken mee te vallen. Allen kwamen met de schrik vrij. De auto raakte flink beschadigd en moest door bergingsbedrijf van Kammen uit Surhuisterveen worden afgesleept.

De politie in Fryslân en Groningen is op zoek naar de doorrijder. Het betrof een grote witte marktkraam welke achter een wit voertuig werd voortgetrokken. De aanhanger moet gezien de kracht van de aanrijding ook schade hebben opgelopen. De politie wil graag met eventuele getuigen of de chauffeur van de kraam in contact komen.

11 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57