Auto in het Prinses Margrietkanaal

07-05-2009 18:34

Reportage 1 http://www.radionof.nl/?page=42&album=1686
Reportage 2 http://www.112fryslan.nl/2?&action=show&newsid=3462

Gerkesklooster - Donderdagmorgen is een automobilist met zijn voertuig in het Prinses Margrietkanaal beland. Dit gebeurde rond 7.00 uur langs het Kolonelsdiep nabij Gerkesklooster. Een getuige zag dat de bestelauto net na een s-bocht links in de berm raakte. Na een stuurcorrectie schoot de auto naar rechts en kwam in het water terecht. De getuige alarmeerde gelijk de hulpdiensten. De bestuurder van de auto kon zich zelf uit de zinkende auto bevrijden en kon naar de wal zwemmen. Daar werd hem de helpende hand geboden en werd het slachtoffer op de kant getrokken.

Na controle door het ambulancepersoneel bleek de man alleen een nat pak aan het ongeval te hebben overgehouden. De auto was intussen onder water verdwenen en onvindbaar. Bergingsbedrijf van Kammen uit Surhuisterveen kwam ter plaatse maar kon maar weinig doen. Voor de berging zal eerst een speciaal duikersbedrijf of een pijlboot ter plaatse moeten komen. De scheepsvaart tussen Stroobos en Blauwverlaat is voor onbepaalde tijd stil gelegd.

Het bergen van een auto onder water blijkt vrij lastig te zijn. Op 1 februari van dit jaar verdween ook een auto in het kanaal bij Augustinusga. Ondanks een zoekactie van een dregboot is deze auto tot op de dag van vandaag nog steeds spoorloos.

Intussen is de auto bij Gerkesklooster geborgen en kan de scheepsvaart weer doorgang vinden. (bron: Radio Noordoost Friesland)

11 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57