Woningbrand in Rijssen vermoedelijk aangestoken

11-11-2008 20:58

Reportage 1 http://www.112-twente.nl/Foto%27s/2008/November/10-11/index.php

Rijssen - Gisteravond werd rond kwart voor twaalf een woningbrand gemeld aan de Broedersdijk in Rijssen. De buurman van desbetreffende woning ontdekte rook in het huis van de buren. Hierop heeft hij de brandweer gealarmeerd.

Ter plaatse bleek dat de deur op slot zat, en dat zich geen sleuteldrager in de buurt bevond. Hierop heeft de brandweer besloten de zijdeur, een naar buitendraaiende deur, te forceren. Dit bleek geen makkelijke klus, waarna de voordeur het moest begeven. Toen net de fatale klap voor de deur was gevallen, kwam een sleuteldrager ter plaatse; dit helaas een paar minuten te laat.Toen de deur open was werd de oorzaak van de rookontwikkeling duidelijk. De deurmat stond in brand. Met een straal water was dit probleem verholpen. Een groter probleem was echter dat het hele huis onder de rook stond. Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken, dit door iets brandends door de brievenbus te gooien. Volgens de buurtbewoners had iets soortgelijks zich al vaker voorgedaan in de buurt.

De brandweer heeft na het huis te hebben geventileerd Stichting Salvage ter plaatse laten komen, om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de ontstane schade.

13 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57