Brand in silo te Rijssen

05-06-2009 21:29

Reportage 1 http://www.rijssen112.nl/nieuwsbericht.php?id=248

Rijssen - Vanavond heeft korte tijd brand gewoed in een silo bij Tech-Wood aan de Jutestraat in Rijssen. De brand werd rond tien over tien gemeld waarna, in verband met een receptie, korpsalarm werd gegeven.

Voordat de eerste tankautospuit ter plaatse was, was reeds bekend dat het zou gaan om een brand in een silo, waarna het sein 'Middelbrand' is gegeven. Hierop werd een tweede tankautospuit, een hoogwerker en de Officier van Dienst gealarmeerd.

Ter plaatse stond de hele hal onder de rook. Na een kort onderzoek werd besloten de hoogwerker in stelling te brengen, zodat ook het dak onderzocht kon worden. Bij het installeren van de hoogwerker werd aan de buitenkant van het pand een roodgloeiende buis opgemerkt. Na inspectie bleek dat de buis van zichzelf rood was. Op het dak werd ook niks verdachts gesignaleerd.
Omdat de temperatuur in de silo erg hoog was, is besloten de hele silo leeg te halen en af te blussen. D.m.v. een pomp kon de inhoud van de silo worden overgepompt in een bak, die door de heftruck naar buiten werd gereden. Hier werd het zaagsel verspreid en afgeblust. Hierbij kwam de verlichting aan de korf van de hoogwerker zeer goed van pas.
Rond kwart voor elf werd het sein 'Brand Meester' gegeven. Klaar was men echter nog niet. Het heeft tot zeker twaalf uur geduurd voor men terug kon naar de kazerne. (bron: 112 Rijssen)

12 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57