Woning afgebrand bij Surhuizum

31-12-2008 19:51

Reportage 1 http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/23550/Woning_in_Surhuizum_volledig_afgebrand....
Reportage 2 http://www.radionof.nl/?page=42&album=1381

Surhuizum - Dinsdagnacht rond 00.00 uur werd de brandweer van Surhuisterveen gealarmeerd voor een buitenbrandje aan de Miedweg bij Surhuizum. Ter plaatse bleek er geen sprake van een buitenbrandje, maar stond een woning compleet in brand. Ook bleek de brand niet op de Miedweg te zijn maar aan de Suderheawei. Voor de brandweer was er geen eer meer te behalen, de brand was al uitslaand en de woning niet meer te redden.

De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt door de strenge vorst en doordat er zich geen brandkraan in de nabijheid bevond. Uiteindelijk werd het bluswater verderop uit de Aldfeart gepompt. De doorgaande weg werd spekglad door het opvriezen van het bluswater. De brandweer kon wel voorkomen dat de naast staande schuur ook ten prooi viel aan de vlammen.

Het pand ging geheel verloren. De woning werd overigens al enige tijd niet meer bewoond. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, maar brandstichting word niet uitgesloten. (bron: Radio Noord-oost Friesland)

10 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57