Grote brand winkelcentrum Zaandam

04-03-2009 21:33

Reportage 1 http://www.112noordholland.nl/newsbringer_read.php?bericht=BnMS1CpS3aHmBw2Hke...
Reportage 2 http://www.mgkmedia.nl/index2.php/2009/03/04/grote-brand-in-winkelcentrum-zaa...
Reportage 3 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6c5947616e673d3d&playzideo...

Zaandam - Woensdagmiddag rond kwart voor vijf brak er in Zaandam brand uit in Winkelcentrum De Bloemkorf. De brand, dat al snel een grote brand bleek, brak uit in een tapijtwinkel. De brandweer van Zaandam rukte direct met groot materieel uit naar het winkelcentrum. Ook werden ambulances opgeroepen.

Bij de brand zijn zeker acht gewonden gevallen, waarvan enkele met ademhalingsproblemen. Ook sprong een man van een schuur af waarna hij in het ziekenhuis opgenomen is met rugklachten.

In winkelcentrum De Bloemkorf zijn 14 winkels gevestigd. Meerdere van deze winkels zouden in brand staan. De brandweer is nog druk aan het blussen. De politie meldt dat er ongeveer honderd woningen boven en om het centrum zijn ontruimd. De dikke rookwolken zijn tot in de ruime omgeving te zien. Het winkelcentrum ligt in een woonwijk (Poelenburg) en het vuur trekt veel bekijks. Tijdens de brand zat een gedeelte van de wijk zonder stroom.

Bij de bluswerkzaamheden is de brandweer met grind bekogeld, één dader is hiervoor aangehouden.

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57