Botsing door opgeblazen turbo

06-03-2009 19:15

Reportage 1 http://www.radionof.nl/?page=42&album=1504

Drogeham - Donderdagavond net na de klok van zes uur zijn op de Landyk bij Drogeham drie auto’s zwaar beschadigd geraakt doordat hun zicht volledig werd ontnomen. Oorzaak hiervan was een Renault Trafic welke voor de auto’s uit reed richting Drogeham. Van deze bedrijfsbus was de turbo opgeblazen in het motorgedeelte. Hierdoor kwamen grote zwarte rookwolken uit de uitlaat. Het achteropkomende verkeer kwam in deze dichte rookwolken terecht en kon hierdoor niets meer zien.

Drie auto’s botsten hierdoor op elkaar en een vierde auto kon dit net ontwijken door op het laatste moment de berm in te sturen. Gelijk werd de brandweer van Drogeham gealarmeerd voor de rokende bus. Het korps was snel ter plaatse maar hoefde niet in actie te komen omdat van vuur geen sprake was. Ook kwam een ambulance ter plaatse voor eventuele gewonden. Na onderzoek bleek iedereen met de schrik vrij gekomen te zijn.

Bergingsbedrijven hebben de beschadigde auto’s afgesleept. Het overige verkeer ondervond veel hinder van het ongeval. Via de parallelweg werd een omleiding ingesteld. Een grote zwarte roetvlek, afkomstig uit de uitlaat van de Renault bleef als stille getuige op het wegdek achter. (bron: Radio Noordoost Friesland)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57