Grote brand bij bloembollenkwekerij te Lemelerveld

21-04-2009 18:09

Reportage 1 http://www.regiosalland.nl/2009/04/21/grote-brand-bij-bloembollen-kwekerij-in...
Reportage 2 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b346d5a6d773d3d&playzideo=6b3...
Reportage 3 http://www.meternieuws.nl/item.php?id=5628

Lemelerveld - Vannacht omstreeks tien voor drie kwam er een melding van binnenbrand bij een bloembollen kwekerij aan de Buurtweg in Lemelerveld. Binnen slechts tien minuten werd er op geschaald naar een grote brand en werd niet alleen de brandweer van Lemelerveld opgeroepen, maar ook Heino, Dalfsen, Ommen, Zwolle, Raalte en Luttenberg.

Ondanks de grote inzet van de brandweer bleek de schuur niet meer te redden. De schuur is volledig in de as gelegd. Tegen half zes in de ochtend was het sein brandmeester gegeven. Een naastgelegen woning bleef door het nat houden van de brandweer ongeschonden. Hoe de brand ontstaan is, is nog niet bekend.

De brandweer van Zwolle en Ommen werden ter plaatse geroepen om te zorgen voor voldoende bluswater. Tegen zeven uur vanmorgen keerden de meeste brandweerwagens weer terug richting de kazerne. De brandweer van Lemelerveld bleef ter plaatse voor het nablussen.

Vanmorgen was er begonnen met het ’slopen’ van de schuur. Dit werd gedaan omdat de temperatuur nog dermate hoog was onder het puin dat het vuur weer opnieuw kon oplaaien. (bron: Regio Salland)

13 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57