Grote brand Venlo verwoest garage bedrijf

07-05-2009 18:41

Reportage 1 http://www.112Venlo.nl/content/view/193/26/

Venlo - Vanmorgen om 3.15 uur vond er een uitslaande brand in een bedrijfspand aan de Burgemeester van Aefferdenstraat 1 in Venlo. Het betrof een garagebedrijf. De brandweer is groot uitgerukt met eenheden uit Venlo, Belfeld, Baarlo en Tegelen.

De brand zorgde voor hevige rookontwikkeling, waarbij ook roetdeeltjes in de directe omgeving terecht zijn gekomen. Naar aanleiding van een eerste globale inschatting is er van uitgegaan dat hierbij geen sprake is van hoge concentraties gevaarlijke stoffen. Nadere inspectie heeft echter opgeleverd dat in een aantal straten in de directe omgeving van het getroffen pand, asbestdeeltjes aangetroffen worden. Rond 8.30 uur is dit gebied afgesloten. Hierbij gaat het om enkele tientallen woningen en bedrijven in het gebied Burg. Van Aefferdenstraat, Belletablestraat, Hertog Reinoudsingel en Burg. Conraetzstraat. Binnen dit gebied dienen bewoners en bezoekers binnen te blijven. De asbestdeeltjes leveren enkel gevaar op bij inademen of inslikken. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf is momenteel bezig met het verwijderen van de asbestdeeltjes. Voor zover nodig is er ook voor een opvanglocatie gezorgd.

In een groter gebied ten noordoosten van het getroffen bedrijfspand zijn ook nog roetdeeltjes neergekomen, die echter geen asbest bevatten. Deze roetdeeltjes kunnen de bewoners zelf opruimen. (bron: 112 Venlo)

13 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57