Schoorsteenbrand in Zandeweer

09-05-2009 16:26

Reportage 1 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/5980/
Reportage 2 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6c4947596e513d3d&playzideo...

Zandeweer - Vrijdagavond even na half negen werden de spuitgasten van de post Uithuizermeeden opgepiept voor een woningbrand aan de Noorderstraat in Zandeweer als toevoeging werdtgemeld dat het om een schoorsteenbrand ging.

Bij aankomst was de politie al aanwezig en hadden ze de rijbaan al afgesloten voor het doorgaande verkeer. Meteen werd de een verkenning uitgevoerd in en rondom de woning. De andere leden hebben de ladder bij het dak op gezet en de valbeveiliging in gereedheid gebracht. Nadat er 2 veiligheidslijnen over het dak waren aangebracht zijn er 2 personen naar boven gegaan om de schoorsteen te vegen. Intussen was het hout uit de kachel gehaald en buiten afgeblust. Na een inzet van bijna een uur was de schoorsteen weer schoon en kon er worden ingepakt door de dames en heren van de post Uithuizermeeden. Over de schade is verder niks bekend. (bron: 112 Groningen)

10 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57