Man overleden na grote brand Nijmegen

12-07-2009 21:00


Nijmegen - In Nijmegen woedde zaterdag een grote brand bij het bedrijf CP Kelco BV, waar chemische stoffen worden gebruikt in het productieproces. De brand bij het bedrijf aan de Winselingseweg werd rond kwart over vier gemeld. Eerst was sprake van een binnenbrand, later bleek het om een zeer grote brand te gaan.

Bij de brand komen grote rookwolken vrij, die tot in de wijde omgeving zichtbaar waren. Meetploegen onderzoeken nog of er giftige stoffen zijn vrijgekomen.

Een medewerker is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Deze medewerker is zondagmorgen in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen als gevolg van de brand.

Iedereen die last heeft van rook of stank wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. De politie heeft een sms-alert in een straal van 2 kilometer rond het bedrijf uitgezonden om omwonenden op de brand te attenderen en ramen en deuren te sluiten. Een geluidswagen heeft het publiek op de terrassen op de Waalkade uit voorzorg verzocht naar binnen te gaan.

De Weurtseweg is afgesloten voor verkeer. Het scheepvaartverkeer op de Waal is stil gelegd. Er zijn 40 brandweermensen aan de slag.

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57