Pyromaan actief in Grootegast

16-07-2009 08:04

Reportage 1 http://www.radionof.nl/nieuws/pyromaan-actief-in-grootegast

Grootegast - Binnen een uur tijd zijn in de nacht van woensdag op donderdag vier branden ontstaan in Grootegast. Hierbij ging een berging, een auto, een caravan en een bedrijfswagen in vlammen op. De eerste brand was rond 2.50 uur in een halfopen berging aan de Beukemalaan. De brandweer van Grootegast was snel ter plaatse en kon erger voorkomen. Een auto werd nog tijdig uit de garage gehaald en de brand was snel onder controle.

Terwijl de blusgroep nog aan het nablussen was van de berging kwam een voorbijganger melden dat er een auto op de Meidoornstraat in brand stond. Dit was rond 3.20 uur. Ter plaatse stond de auto geheel in brand. Opvallend detail was dat een portiersdeur open stond. Voor deze brand werd het brandweerkorps van Grijpskerk gealarmeerd. Dit korps kwam uiteindelijk niet bij de brand aan, omdat ze ruim 100 meter eerder om de hoek een caravan aantrof welke ook in brand stond. De caravan stond geparkeerd op een oprit van een woning aan de Esdoornlaan.

De blusgroep van Grootegast was intussen klaar met het blussen van de berging en kwam vervolgens met spoed naar de autobrand aan de Meidoornstraat. De blusgroep had de grootste moeite met blussen omdat de benzinetank open barste. Hierdoor laaiden de vlammen zo hoog op dat ook de naast staande woning door de vlammen werd bedreigt. De bewoners waren reeds door de politie gewekt en uit de woning gehaald. Na een flinke laag schuim werd ook deze brand zonder ongelukken onder controle gebracht. De auto kan als verloren worden beschouwd. De caravan aan de Esdoornstraat raakte door de brand ernstig beschadigd en kan vermoedelijk ook als verloren worden beschouwd.

Terwijl de voorgaande branden nog maar net onder controle waren gebracht werd opnieuw een brand gemeld aan de Legolaan. Daar stond bij autobedrijf Heeringa een bedrijfsbusje in vuur en vlam. De blusgroepen van Grootegast en Grijpskerk kwamen ter plaatse om ook deze brand te bestrijden. De bus brandde volledig uit. Ook twee naast staande auto’s raakten hierbij beschadigd. (Bron: Radio Noordoost Friesland)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57