Pyromaan slaat opnieuw toe in Gemeente Grootegast

20-07-2009 07:24

Reportage 1 http://www.radionof.nl/?page=42&album=1890
Reportage 2 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b3461546e46383d&playzideo...
Reportage 3 http://www.112marum.nl/bericht.php?id=3310

Kornhorn - De pyromaan in de gemeente Grootegast heeft in de nacht van zondag op maandag opnieuw toe geslagen. Dit maal was het tot driemaal toe raak in Kornhorn. Rond middennacht was de eerste brand in een container aan de Kerkweide. Deze brand kon door buurtbewoners snel worden geblust. Net voor de klok van 1.00 uur was opnieuw brand uitgebroken in een schuurtje aan de zelfde straat. Door het lawaai van de brand werd de eigenaar uit zijn slaap gewekt. Na het alarmeren van de brandweer kon hij met een tuinslang de vlammen nagenoeg bedwingen. De brandweer van Grootegast was snel ter plaatse en heeft nacontrole uitgevoerd. Het schuurtje liep grote schade op.

Rond 1.50 uur was het wederom raak in Kornhorn. Aan de Kornhuusstraat stond opnieuw een garage in brand. Bij aankomst van de brandweer slaan de vlammen al uit het dak. Het vuur was snel onder controle. Ook deze schuur liep veel brandschade op. De politie, welke met meerdere eenheden ter plaatse was, gaat er van uit dat het in alle gevallen gaat om brandstichting.

Eerder deze week waren er ook vier gevallen van brandstichting in Grootegast. Ook in Lutjegast waren dit jaar een aantal verdachte branden. Het lijkt alsof de dader(s) elke keer een ander dorp in de gemeente Grootegast uitkiezen om toe te slaan. Het houd de gemoederen flink bezig in de gemeente Grootegast. De politie neemt het hoog op en zal onderzoeken of de branden met elkaar verband hebben. (Bron: Radio Noordoost Friesland)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57