Loods in Groningen volledig uitgebrand

18-07-2009 20:08

Reportage 1 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/6473/loods-in-groningen-volledig-...
Reportage 2 http://www.112marum.nl/bericht.php?id=3303
Reportage 3 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b3447616d673d3d&playzideo...
Reportage 4 http://www.112grunn.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=3...

Groningen - Bij een felle uitslaande brand is vrijdag 17 juli een loods (20 meter breed en 60 meter lang) aan de Friesestraatweg in Groningen volledig verwoest. De melding kwam om 17.05 uur binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen.

Vrijwel direct is opgeschaald naar middelbrand. Twee tankautospuiten, een hoogwerker en een schuimblusvoertuig werden ingezet.

De brandweerinzet was er voornamelijk op gericht om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar aangrenzende panden, waaronder een voormalige graansilo.

Dat is de 18 brandweerlieden gelukt. Bij de brand kwam veel rook vrij. Deze trok weg over de naastgelegen spoorlijn. Treinen van en naar Delfzijl en Roodeschool ondervonden daar hinder van omdat machinisten in verband met de veiligheid langzamer reden.

De loods werd tot ongeveer een jaar geleden gebruikt als outdoorcentrum, maar stond nu leeg. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brand trok veel bekijks. De politie heeft omstanders, die te dicht bij de spoorlijn en op de weg stonden te kijken, voor hun eigen veiligheid weggestuurd.

Om 18.15 uur kon de brandweer van Groningen het sein "brand meester" geven worden. De loods kan als verloren worden beschouwd. Technisch onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de brand was. (Bron: 112 Groningen)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57