Grote brand bij timmerbedrijf Idskenhuizen

30-07-2009 18:51

Reportage 1 http://www.flitsnieuws.nl/nieuws/?content=detail&id=6940
Reportage 2 http://www.112fryslan.nl/news/3830

Idskenhuizen - Donderdagmorgen rond de klok van zes uur komt er een melding van een bedrijfsbrand aan de Bramerstraat te Idskenhuizen.

*
Bij Drijfhouts Timmerfabriek is brand onstaan in de fabriek. Er wordt zeer snel opgeschaald naar zeer grote brand en een Grip 2 sitiuatie. Brandweer Sint Nicolaasga krijgt assistentie van de korpsen Langweer en Joure. Ook wordt er hulp gevraagd van de verbindinsgcommandowegen (Sneek en Drachten) alsmede het groot waterstransport (Joure en Tankautopsuit 2). Dit materieel hoeft naderhand niet te worden ingezet.

Getuigen vertelden dat er een harde klap was te horen, van het onweer, en korte tijd later stond alles in de brand. Het pand ligt binnen in de dorpskern, dat was ook een reden voor de OVD(Heerenveen) om zeer groot op te schalen. Door de snelle inzet van de brandweer kon het woonhuis worden gespaard. De fabriek was i.v.m de bouwvakvakantie gesloten. Enkele bewoners van omliggende panden moesten hun woningen tijdelijk verlaten.

Rond de klok van half acht was de brandweer de brand meester. Wat de exacte oorzaak van de brand is geweest zal nog worden onderzocht door de technische recherche van de politie. Burgemeester Kuiper van de gemeente Skartsterlan kwam zich persoonlijk op de hoogte stellen van de brand op de brandlocatie. (Bron: Flitsnieuws)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57