Combine zorgt voor brand in boerderij Oldehove

01-08-2009 21:38

Reportage 1 http://www.112marum.nl/bericht.php?id=3377

Oldehove - Om 12:49 uur kreeg de brandweer van Oldehove een melding van een combine die in brand stond. Niet veel later werd het opgeschaald naar een middelbrand en werd er een pers-alarm afgegeven omdat het om een rietgedekte boerderij ging. Vrij kort daarna werd het pers-alarm weer ingetrokken omdat de combine snel buiten stond en de brand gauw onder controle was.

Het bleek dat de eigenaar van de combine het ding niet ver daarvoor aan de acculader had gezet en even het land was ingegaan. Toen de boer terug kwam stond de schuur vol met rook. De man twijfelde niet en belde meteen 112. De brandweer van Oldehove en van de Marne waren snel ter plaatse en reden de combine naar buiten. Men begon meteen met schuim op het rieten dak aan de binnenkant wat inmiddels ook al vlam had gevat en bluste daarna met hoge druk. Het had geen 5 minuten langer moeten duren of de boerderij was wel in vlammen opgegaan. Men zou dan ook nog problemen gehad hebben met de water voorziening, maar dat is de bewoners gelukkig bespaart gebleven!

Nadat alls onder controle was werden de brandweerlieden afgespoten omdat ze erg vies waren van het verbrandde riet en kreeg iedereen wat te drinken omdat het zo warm was.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet precies duidelijk maar men vermoet oververhitting of kortsluiting. (Bron: 112 Marum)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57