Autobrand in Vlagtwedde

06-08-2009 17:00

Reportage 1 http://www.112grunn.eu/index.php?option=com_content&view=article&...

Vlagtwedde - Een gezin uit Blijham waren even naar de Achterweg gereden omdat de man van het gezin zijn vader zou helpen met het oogsten van het graan. Omdat de man de sleutels van de tractor moest halen bij zijn vader op de combine waren ze met de auto naar achter op het land gereden op een strook dat net was geoogst.
Toen ze net weer terug waren gereden en de man de auto had afgezet, was hij nog even aan de praat met zijn vrouw, die vernam ineens een rook/brandlucht en ze haalden samen hun twee dochters uit de auto die nog in hun autostoeltjes zaten. Daarna konden de kinderzittingen en autopapieren nog in veiligheid worden gebracht. Niet veel later stond de auto in lichterlaaie. De man belde om 17.43 direct de brandweer op die ongeveer 10 minuten later ter plaatse kwam. Met hogedruk en schuim werd de brand bestreden. Er was opgeschaald naar middelbrand omdat het vuur vrij hevig was, en assistentie werd gevraagd aan het korps van Bellingwedde in verband met waterwinning. Dit bleek later niet nodig. Het vuur werd bestreden met hogedruk en later met schuim. De brandweer probeerde de auto op de zijkant te trekken omdat men het vuur niet uit kreeg. Men mankracht wou dit niet, dus kwam er een tractor aan het touw vast en kreeg de auto zonder enige problemen op de kant. De onderkant werd geblust met water. De auto is compleet verloren gegaan, maar het gezin mankeerde gelukkig helemaal niets. Bergingsbedrijf Keizer uit Stadskanaal sleepte de uitgebrande auto af. (Bron: 112 Grunn)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57