Aanhanger met stro schiet los

10-09-2009 23:31

Reportage 1 http://www.regiohoogeveen.nl/index.asp?p=newsmessage&i=12334

Hoogeveen - Hoogeveen Een aanhanger, volgeladen met balen stro, is achter de vrachtwagen losgeschoten bij de verkeersdrempel en vluchtheuvel op de Zuidwoldigerweg. De dissel van de aanhanger schoot een stuk het fietspad op en blokkeerde vervolgens het fietspad en de rechterrijbaan. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor.

Het ongeval werd veroorzaakt doordat de trekhaak bij de verkeersdrempel een extra klap kreeg en daarbij afbrak. Ook de kabels en de olieslang braken waardoor er een oliespoor van enkele tientallen meters ontstond. Het oliespoor werd vervolgens verlengt tot een paar honderd meter door het verkeer. De brandweer maakte de weg weer olievrij..

Ondertussen was de aanhanger, met ± 15 ton stro, weggehaald door een boer met zijn tractor. Een vertegenwoordiger van de gemeente kwam het wegdek controleren want op de Zuidwoldigerweg ligt zoab (zeer open asfaltbeton) en deze laag van maar 2 cm heeft de neiging los te raken door olie. Indien dat gebeurd is het betreffende stuk zo kapot gereden. (Bron: Regio Hoogeveen)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57