Milieucontrole vrachtverkeer op A7

11-09-2009 13:23

Reportage 1 http://www.hvnieuws.nl/index.php?action=1&id=1566

Terwispel - De politie Fryslân heeft donderdag op de A7 nabij Terwispel een grote afvaltransportcontrole gehouden. Het Friese korps werkte daarbij nauw samen met de korpsen Groningen en Drenthe . De controle was gericht op afvaltransporten, mestvervoer, gevaarlijke stoffen, koelwagens en veevervoer.

Op twee parkeerplaatsen langs de A7 nabij Terwispel werden in totaal 116 vrachtautocombinaties gecontroleerd. Hiervan kregen 52 bestuurders een proces-verbaal. Twintig keer werd er proces-verbaal opgemaakt vanwege diverse verkeersovertredingen, onder andere vijf keer voor een te zwaar beladen vrachtauto, vier keer voor gevaar voor afvallende lading en vier keer voor overschrijding van de hoogte.

Daarnaast kregen tien chauffeurs proces-verbaal voor diverse milieuovertredingen, waaronder het niet juist vervoeren van gevaarlijke stoffen. Twee chauffeurs kregen proces-verbaal omdat ze te lang hadden gereden. Daarnaast kregen nog zeven chauffeurs proces-verbaal voor overtreding van de Arbeidstijdenbesluit. (Bron: HV Nieuws)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57