2 woningen zwaar beschadigd door brand Hoogeveen

11-10-2009 14:30

Reportage 1 http://www.regiohoogeveen.nl/index.asp?p=newsmessage&i=12619

Hoogeveen - Hoogeveen – Bij een verdachte brand in de Prins Hendrikstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee woningen zwaar beschadigd geraakt. Diverse naaste woningen moesten worden ontruimd waarbij de ramen of de deuren moesten worden ingeslagen om de bewoners te wekken. Dit was noodzakelijk omdat het er op leek dat de zich via de bovenverdieping zou verplaatsen over het hele blok. De rook had zich al op die manier verplaatst.

Voor het pand, dat aan de achterzijde fel brande, stond een auto geparkeerd die binnenin nog nasmeulde. Bij buurtgenoten was de onrust groot omdat er mogelijk nog mensen in het brandende pand aanwezig waren. Men had weinig begrip voor het feit dat de politie niet naar binnen ging. Het gevaar bij het inslaan van een raam of het intrappen van de voordeur is echter dat de brand gevoed zal worden met nieuwe zuurstof en gaat oplaaien. Buren wisten nog papieren, een grote vogelkooi en andere belangrijke zaken te redden. Volgens omstanders was de naastgelegen net verkocht.

Update:
De aanwezige 16-jarige oppas bij de buren kon na waarschuwing van een buurtbewoner met 2 kinderen en een hond hun huis verlaten. De politie stelt een onderzoek in naar mogelijke brandstichting van woning en auto. Voor de bewoners van beide woningen is vervangende woonruimte geregeld. (Bron: Regio Hoogeveen)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57