Jongeren leveren wapens in, Middelburg

16-11-2009 18:36

Reportage 1 http://www.hvzeeland.nl/Nieuws/Item?nid=12104

Middelburg - MIDDELBURG - De vrijwillige wapeninzamelingsactie op scholen in Middelburg heeft diverse wapens opgeleverd.

De actie in het kader van het project Middelburg Loopt Wapenvrij is vandaag beëindigd. De politie heeft de inleverkluizen op de scholen opgehaald. Daarin zaten onder meer alarmpistolen, balletjespistolen, wurgstokjes, een katapult, een vlindermes en diverse andere messen.

Naast deze echte wapens zijn nog voorwerpen ingeleverd die als wapen kunnen dienen zoals een speelgoedpistool, erwtenschieters, een passerpunt, een afgebroken schaar en delen van ijzerzaagjes. Deze spullen zijn eventueel bestemd om iemand mee te verwonden of te bedreigen.

Ook werden niet wenselijke goederen als vuurwerk en laserpennen in de inleverkluizen gedeponeerd. De inleveractie geeft een beeld dat in Middelburg geen sprake is van een groot probleem, maar het bevestigt volgens de politie wel dat wapenbezit ook hier voorkomt. De politie zal in de toekomst onaangekondigde controles op wapenbezit onder jongeren houden.

De politie wilde jongeren met het project bewust maken van de gevaren van het dragen van een wapen. De politie hoopt dat jongeren er onderling over praten, op school, maar ook thuis met ouders, en ze zo aan het denken te zetten. (Bron: HV Zeeland)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57