Hoogwerker en traumahelikopter nodig in Veendam

05-12-2010 18:26


Veendam - Zondagmorgen werd de hoogwerker van brandweer Veendam opgeroepen, voor hulp door de ambulancedienst. Deze was opgeroepen voor hulp aan de ds.Sannesstraat te veendam bij een patiënt. Omdat dit in een bovenwoning was en het via de trap niet mogelijk was om de patient naar beneden te krijgen, werd de hoogwerker ingezet.

Naast twee ambulances en de hoogwerker van de brandweer, was ook de traumahelikopter uit Groningen geland op een speelveldje achter de woning.. De patiënt is met spoed naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. Terwijl men bezig was om de patiënt naar beneden te brengen, ontdekte een buurtbewoner een gewonde meeuw op het ijs van de vijver tegenover de woning.

Deze meeuw werd ook gered door de brandweer van Veendam. nadat eerst de hoogwerker terug naar de kazerne was gereden, en werd omgewisseld voor een tankautospuit met boot. Een buurtbewoner ving het diertje in een handdoek op, en nam zolang plaats in de tankautospuit i.v.m. de kou, totdat de dierenambulance uit Winschoten ter plaatse was.

13 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57