Tandartsen worden opgepakt tijdens achtervolging zakkenroller

16-12-2010 10:41


Amsterdam - Twee Amsterdamse tandartsen en hun stagiair zijn 3 december van een koude kermis thuisgekomen toen ze werden opgepakt toen ze een goede daad dachten te doen.

De drie, de tandartsen Rob Doornebosch en Rocco Leenders, en hun stagair Gijs Schenkenberg, liepen 3 december op stap toen ze in de Halvemaansteeg een zakkenroller betrapten. De drie achtervolgden de zakkenroller, en hielden hem staande.

De gealarmeerde politie kwam daar opdagen, en namen in plaats van de zakkenroller de drie in verzekering. De agenten verklaarden later dat ze dachten dat de man tegen zijn wil werd vastgehouden. Toen er commotie ontstond, werden de drie met pepperspray in hun gezicht gespoten. Daarna werden ze meegenomen naar het politiebureau. Toen agenten op locatie alles afhandelden merkten ze dat de 4e man, de zakkenroller, was gevlogen.

Na één nacht cel zijn de drie losgelaten. De tandartsen hebben een klacht ingediend bij de korpsleiding van de politie. De politie meldt dat de drie werden aangehouden doordat ze zich met geweld hadden verzet.

12 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57