Gevaarlijke stoffen vrijgekomen in Lisse

17-03-2009 18:54

Reportage 1 http://112hm.nl/web/2009/03/17/gevaarlijke-stoffen-vrijgekomen-lisse/

Lisse - Omstreeks 13:00u werd de brandweer van Lisse gealameerd en deze rukte uit naar de Fazantstraat in Lisse, naar de Uitermeer. Daar aangekomen werden er gelijk brandslangen uitgerold naar binnen: er was sprake van een beginnend brandje, maar deze was snel onder controle, aldus docenten.

In het kabinet dat bij het scheikunde lokaal hoort, is natriumtrioxide vrijgekomen is ontploft. De zuurkast van het scheikunde lokaal is totaal aan diggelen geslagen. Het afzuigsysteem werkte wel, wat er in ieder geval voor zorgde dat de gevaarlijke stoffen niet in het klaslokaal bleven hangen.

De school heeft vervolgens 1-1-2 gebeld met deze mededeling en deze adviseerde de school te ontruimen via het ontruimingsplan. Deze liep goed en vlot dankzij de oefeningen in het verleden, wist de bovenbouw-coordinator ons te vertellen.

Ondanks dat de ambulance opgeroepen werd, was er niemand gewond geraakt. Het is niet duidelijk of de personen die zelf in het lokaal / kabinet aanwezig waren, schadelijke stoffen hebben ingeademd.

Op dit moment wordt het lokaal schoon geblazen om alle schadelijke stoffen die toch nog in het lokaal rond kunnen hangen, buiten te krijgen. Een gespecialiseerd bedrijf komt vanmiddag/vanavond de schade opnemen en deze verhelpen. Ook de Nuon is gekomen voor een tot nu toe onbekend probleem met de gasketel. Toen deze ontdekt werd, is de gaskraan dichtgedraaid.

Voor de leerlingen, waarvan de meeste al uit waren in verband met het verkorte rooster dat vandaag werd gebruikt. De rapportvergaderingen van de docenten zijn echter geheel in het honderd gelopen.(bron: 112 Hollands Midden)

12 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57