Schuurbrand in Nagele

09-07-2009 08:00

Reportage 1 http://www.112emmeloord.com/index.php?option=com_content&view=article&...

Nagele - Zaterdagmiddag omstreeks 13:30 uur brak er aan de Zuidwesteringweg bij Nagele brand uit in een boerderij schuur.

Volgens de woordvoerder van brandweer Flevoland, zou kortsluiting de oorzaak zijn van de uitslaande brand. Doordat het gebouw vrij oud is en stro als isolatie is gebruikt heeft het gemakkelijk vlam kunnen vatten en daardoor was de schuur uiteindelijk niet meer te redden. Korpsen van Nagele en Emmeloord zijn terplaatse gegaan om de vlammenzee te bestrijden.

De rook ontwikkeling was van grote afstand waarneembaar door de gunstige westen wind hadden de bestuurders van de naast gelegen snelweg A6 had geen hinder van de vrijgekomen rook..

Bij de brand zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. 8 jaar geleden had de eigenaar van de schuur de gevels laten vervangen die geen asbest bevatte zo verklaarde hij tegen over de brandweer. De naast gelegen woning heeft volgens de brandweer geen gevaar gelopen.

Vroeger werd de schuur gebruikt voor opslag van aardappelen. Tegenwoordig wordt deze gebruikt voor Artistiek, onderwijs en verfhandel. Rond 14:00 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Na een ruim uur te hebben nageblust keerden de eerste voertuigen terug naar de kazerne.

De Zuidwesterringweg is tijdens de brand enkele uren afgesloten geweest. (bron: Flevocourant)

13 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57