Ernstige aanrijding in Hollandscheveld

16-07-2009 13:31

Reportage 1 http://www.regiohoogeveen.nl/news/11967/Ernstige-aanrijding-op-betwiste-kruis...

Hollandscheveld - Woensdagmiddag, rond de klok van half vijf, vond er een ernstige aanrijding plaats op de beruchte kruising in de Riegshoogtendijk met de 31e wijk. Drie personen, waaronder een kind, raakten gewond.

Een anonieme getuige zag dat een bestuurder, die vanuit de richting Noordscheschut kwam, door de onoverzichtelijkheid van de vernieuwde bocht te laat in de gaten had dat er een auto vanaf de Krakeelse dijk de Riegshoogtendijk op draaide. Het gevolg was een frontale aanrijding waarbij de drie inzittenden gewond raakten. De slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder en zijn passagier van de andere personenwagen zijn ter plekke onderzocht door het ambulancepersoneel.

De bocht stond eerder deze week weer in het nieuws nadat het actiecomitee "de Rieg weer Rech'' (die graag ziet dat de kruising word aangepast), opriep om de komende gemeenteraadsverkiezingen te boycotten nadat B&W van Hoogeveen het advies van de bezwaarschriftencommissie overnam om de aangepaste kruising zo te laten.

De verontwaardiging bij getuigen en omstanders was groot, een veel gehoorde kreet was dan ook "Ze willen bij de gemeente ook niet anders, er moeten eerst doden vallen voordat er wat aan gedaan word!!!" "Voordat het zogenaamd veiliger gemaakt was, gebeurde hier niet zoveel ongelukken als de laatste tijd." aldus een omstander. De politie onderzoekt het ongeval om achter de ware toedracht te komen.

Wrang is het feit dat een aantal bewoners van de Krakeelse Dijk de beslissing van B&W voor de rechter willen brengen. (Bron: Regio Hoogeveen)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57