Grote brand Hoorn legt Leenbakker in de as

11-08-2009 18:59

Reportage 1 http://112venhuizen.nl/regionaal/brandweer-drechterland-assisteert-bij-enorme...
Reportage 2 http://www.mgkmedia.nl/index2.php/2009/08/11/brand-verwoest-leen-bakker-in-ho...

Hoorn - In de nacht van maandag op dinsdag rond 00.15 uur werd de brandweer van Hoorn gealarmeerd voor een rookmelder bij LeenBakker aan de Van Aalstweg in Hoorn. Nog voor de brandweer ter plaatse kwam werd er op geschaald naar Middel_Brand omdat de vlammen uit het dak sloegen.

Ongeveer twintig minuten na de eerste alarmering werd het nader bericht 'zeer grote brand' gegeven door de Officier van Dienst.
Er bestond een zeer grote kans dat de brand over zou slaan naar de benedenwinds gelegen tweedehands markt. De inzet werd volledig gericht op het voorkomen van overslag naar belendende percelen. Door o.a. de inzet van de hoogwerkers uit Hoorn en Enkhuizen werd voorkomen dat de brand oversloeg naar de omliggende panden. De brand ging gepaard met veel rook, om deze reden werd een meetploeg van de brandweer Drechterland gealarmeerd om de schadelijkheid en verspreiding van de rook te onderzoeken. Uit metingen van de meetploegen kwam naar voren dat de rook geen schadelijk hoeveelheden giftige stoffen te bevatte. Van het filiaal, dat de omvang heeft van 'een half voetbalveld', is slechts nog een stalen karkas over. 'Het is bijna met de grond gelijk gemaakt'. De brandweer was met groot materiaal ter plaatse. Ook korpsen uit de omgeving, onder meer uit Hoorn, Alkmaar, Enkhuizen en Stede-Broec, bestreden de enorme vuurzee. De brandweer had 100 man ingezet om de brand te bestrijden. Rond 04.00 uur hadden zij de brand onder controle. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De brandweer is nog lange tijd bezig met het nablussen van deze brand. De schade aan het bedrijf loopt in de miljoenen. Hoe de brand ontstaan is, is nog onbekend de politie doet hier onderzoek naar. (Bron: 112 Venhuizen)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57