Auto rijdt huiskamer binnen in Muntendam

04-08-2008 13:55

Reportage 1 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/3709/man-37-rijdt-woning-binnen-v...
Reportage 2 http://www.meternieuws.nl/item.php?id=5025
Reportage 3 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b346d5a6d773d3d&playzideo=6c3...

Muntendam - Een 37-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela heeft zaterdagnacht in Muntendam voor een grote ravage gezorgd. De bestuurder die onder invloed van alcohol was, verloor op de Middenweg de macht over het stuur en reed een huiskamer binnen van een seniorenappartement aan de Kerkstraat. De 80-jarige bewoonster van de woning was op dat moment in een slaapvertrek naast de woonkamer.

Agenten zagen de man in het centrum van Veendam rijden. De bestuurder viel op vanwege zijn rijgedrag. Zo reed hij tegen de rijrichting in over het Kerkplein. Ook reed hij over een trottoir. De agenten meenden de man te herkennen van een incident eerder die nacht in de Kerkstraat en wisten dat hij alcohol had gedronken. Er werd door middel van een stopbord en lichtsignalen een stopteken gegeven. De Pekelder ging er echter met hoge snelheid vandoor in de richting van Muntendam. Agenten gingen achter de verdachte aan, maar verminderden hun snelheid toen er snelheden van ruim 160 km/u werden gehaald. Hierdoor raakte ze het verdachte voertuig uit het oog.

Op de Kerkstraat in Muntendam reed de man in een bocht met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal. Hierdoor werd zijn voertuig gelanceerd en reed door de voorpui de woonkamer van het seniorencomplex binnen. De lantaarnpaal werd door de kracht uit de grond getrokken en werd enkele meters weggeslingerd. Onderdelen hiervan vernielden de gevel en enkele ruiten van het complex.

De 37-jarige Pekelder is opgenomen in een ziekenhuis. Hij was na het ongeval aanspreekbaar en heeft een blaastest gedaan. Hieruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. In het ziekenhuis is een bloedproef van hem afgenomen. De 80-jarige bewoonster van het appartement raakte niet gewond, maar was hevig geschrokken. Net als andere bewoners van het seniorencomplex. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rij- en kentekenbewijs wordt in beslag genomen.

13 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57