Waardetransport op zijn kop

14-07-2009 23:45

Reportage 1 http://www.regiohoogeveen.nl/index.asp?p=newsmessage&i=11952
Reportage 2 http://www.meternieuws.nl/item.php?id=5819
Reportage 3 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b3447616d673d3d&playzideo...
Reportage 4 http://www.kilroynews.net/special/2009-07/20090714.htm

Hoogeveen - Op het klaverblad is dinsdagmorgen kort voor negenen, een waardetransportwagen met een gewicht van ± 8500 kilo, tijdens een proefrit op zijn dak gegaan in de bocht van de afslag richting Emmen. Er waren geen waardevolle zaken aan boord.

Al bij het begin van de bocht verloor de wagen diesel waardoor er een dieselspoor, tot de plaats waar de wagen de berm inreed en omsloeg, op het wegdek kwam te liggen. De bestuurder, een garagemonteur, kwam er zonder kleerscheuren af. Voor de brandweer van Zuidwolde viel er weinig te doen.

Doordat de transportwagen diesel lekte en op de kop kwam te liggen droop de diesel de cabine in. Ook bovenop de auto, in dit geval de onderkant, kwam een laag diesel van 5 cm te liggen. Deze moesten eerst worden verwijderd voordat berger Kraal aan de gang kon gaan om de auto op zijn wielen te zetten. Een olievat werd voor driekwart gevuld met gelekte diesel.

Uiterst voorzichtig werd de auto overeind gezet want er diende rekening te worden gehouden met dure apparatuur in de cabine. “Zonder een eitje te breken” wisten de medewerkers van Kraal de waardetransportwagen voorzichtig weer overeind te zetten. Ondertussen werd het wegdek gereinigd met een speciaal voertuig uit Ruinen. De afslag Emmen bleek tot na het middaguur gestremd.
(Bron: Regio Hoogeveen)

14 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57